Geschiedenis

Van Boxmeer Groep is ontstaan door een samenwerking tussen een aantal bedrijven in de bedrijfswagensector die hun ervaring en kracht gebundeld hebben. In 1968 zijn wij in Sint-Oedenrode begonnen als carrosseriebedrijf met de nadruk op zware transportmiddelen. In de jaren daarna zijn we uitgegroeid tot een carrosseriebedrijf en spuiterij met internationale allure met vestigingen in Nederland en BelgiŽ. De kernactiviteiten van Van Boxmeer BV hebben zich in de afgelopen jaren ontwikkeld naar volledig schadeherstel en decoratiewerk. En met succes.

In 1988 besloten de gebroeders Van Boxmeer het 30 medewerkers tellende bedrijf te verplaatsen naar Schijndel om verder te kunnen uitbreiden.

Sinds maart 1998 behoort ook Van Boxmeer in Maaseik (BelgiŽ) tot de onderneming. Tegenwoordig werken er meer dan 50 mensen bij Van Boxmeer.

 

Een breed werkterrein

Schadeherstel en reklame & belettering vormen, naast het aanbrengen van speciale coatings onze kernactiviteiten. Wij zijn er op ingericht om het volledige schadehersteltraject in-house uit te voeren. Belangrijke factoren in het schadehersteltraject zijn de grootte en lengte van het object en het verwerkte materiaal. Wij beschikken over de technische know-how, marktkennis en outillage om schade aan elk type zwaar vervoer feilloos en betrouwbaar te kunnen herstellen, ook bij moeilijke materiaaltypen als aluminium of plywood. Een steeds groter deel van het werkaanbod bestaat uit het aanbrengen of vernieuwen van de huisstijl voor fleet-owners. Ook voor het aanbrengen van speciale coatings tegen inwerking van agressieve stoffen of t.b.v. het opruwen van bepaalde oppervlakken hebben wij de vereisten kennis en ervaring. De grote productiecapaciteit maakt Van Boxmeer tot 1 van de weinige specialisten die grote projecten binnen een aanvaartbare termijn kunnen realiseren. Wij voeren het gehele project uit: van ontwerp tot het aanbrengen van de decoraties.

 

De mensen

Schadeherstel van zwaar vervoer en decoratiewerk vraagt om vakmensen. Doordat wij alle verschillende activiteiten in huis uitvoeren kunnen wij putten uit een breed scala aan ervaring en know-how onder onze medewerkers. Een bron die voortdurend gevoed wordt door marktontwikkelingen van dichtbij te volgen, door nauwe banden te onderhouden met toeleveranciers en door de speciale organisatiestructuur binnen onze onderneming. De platte structuur zorgt voor de nodige flexibiliteit en slagkracht. Daarnaast zijn elkaar ondersteunende specialisaties ondergebracht in projectgroepen, zodat aanwezige kennis gebundeld en volledig benut wordt.

 

Klanten

De naam en de kwaliteitsfilosofie  van Van Boxmeer hebben zich tot over de landgrenzen weten uit te breiden. Met de vier bedrijven zijn wij in staat flexibel naar nationale maar ook internationale afnemers te functioneren. Onze relaties bestaan uit transportondernemers, carrosseriebouwers en fleet-owners in Nederland, Duitsland, BelgiŽ, Denemarken, Engeland en Frankrijk. Op verzoek verstrekken wij graag een referentielijst.

 

Kwaliteit en innovatie

Een wagenpark vertegenwoordigt een grote investering en dient als bedrijfsmiddel voortdurend operationeel te zijn. Al onze inspanningen zijn er op gericht het aantal stilstanduren te beperken tot het absoluut noodzakelijke. Natuurlijk door een efficiŽnte en effectieve organisatie, maar evenzeer door de keuze van gebruikte materialen, werk- en laksystemen. Als laksysteem wordt de nieuwe High Solid technologie na Spies Hecker gebruikt. Een innovatief systeem met gepatenteerde technologie die zorgt voor een hoge glansgraad en een langdurige en kwalitatief hoogwaardige uitstraling. Het biedt een optimale bescherming tegen weersinvloeden en andere mechanische en chemische belastingen. Het is tevens een milieuvriendelijk laksysteem en past binnen de milieumaatregelen die binnen ons beleid genomen zijn. Om u te bewijzen dat er bij ons geen twijfel bestaat over onze kwaliteit en die van het laksysteem waarmee wij werken bieden wij u het Truck & Trailer Garantiepakket. U ontvangt vijf jaar garantie op door ons gespoten lakwerk en loopt dus geen enkel risico.

 

De weg naar garantie

Van Boxmeer BV geeft samen met lakfabrikant Spies Hecker 5 jaar garantie op het door ons gespoten lakwerk. Nadat wij uw voertuig hebben gespoten, ontvangt u van ons een garantiepaspoort. hierin worden de garantievoorwaarden en service uitgelegd. Ook ontvangt u een voertuigidentiteitskaart. Hierop worden alle details van het lakwerk ingevuld, zoals welke materialen zijn gebruikt bij het herstellen van uw voertuig. U krijgt nu van ons vijf jaar garantie op die onderdelen die zijn aangegeven op de voertuigidentiteitskaart.

Kortom: volop zekerheid voor u.

 

Voor alle voorwaarden kunt u contact opnemen. Wij lichten het garantieprogramma graag uitgebreid toe.